Over ons

PER 1 JULI 2019 IS DE PRAKTIJK OEFENTHERAPIE CESAR STADHOUDERS OVERGEGAAN NAAR FYSIOTHERAPIE BREDERO.

WERKZAME THERAPEUTEN

LAURA VAN ACKER

YVONNE STADHOUDERS

Introductie Laura

Laura heeft van 2010 tot en met 2014 Oefentherapie Cesar gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht te Utrecht. Hierna is zij als zelfstandig Oefentherapeut aan de slag gegaan in Breda en omstreken. De affiniteit met sport heeft Laura doen besluiten tijdens haar studie de Post-HBO Sportoefentherapie te volgen in combinatie met de minor voeding. Deze studie heeft zij in 2015 met goed gevolg afgerond.

Als oefentherapeut is Laura constant bezig ben met gedragsverandering en (re-)integratie richting het dagelijks leven. Hierdoor behandelt zij met name houdingsgerelateerde klachten, waardoor zij de cursus werkplekadviseur is gaan volgen. In het werkveld kwam zij er achter dat houdingsgerelateerde klachten vaak samenhangen met verschillende onderliggende problematiek. Omdat Laura naar het totaalplaatje kijkt van een persoon is zij in 2017 de cursus slaapoefentherapie is gaan volgen. Hierdoor profileert zij zich sindsdien als slaapcoach en behandelt zij inslaap-, doorslaap- en te vroeg wakker word-problemen i.c.m. ademhalingsproblemen, hoofdpijnklachten en/of (over)spanningsproblematiek.

Inmiddels heeft Laura ook haar Bachelor Fysiotherapie afgerond waardoor zij zowel functioneel een klacht kan behandelen als de leefstijl van een patiënt rondom de klacht.

Opleidingen:

Bachelor Fysiotherapie aan THIM van der Laan te Nieuwegein (2016-2019)
Post-HBO Sportoefentherapie aan PRONAOS Academy te Bilthoven (2013-2015). Bachelor Oefentherapie Cesar aan Hogeschool Utrecht te Utrecht (2010-2014)

Cursussen:

Netwerk Chronisch pijn,  nov. dec. 2019, Kinderslaapoefentherapie, 2019, Slaapoefentherapie, 2017, Medical Taping Concept, 2017, Preventief Medisch Onderzoek afnemen, 2015, Werkplekadviseur, 2014.

Introductie Yvonne

Yvonne is in 1978 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en heeft toen diverse praktijken in de regio gerunt. Uiteindelijk is ze terechtgekomen in gezondheidscentrum Bredero waar de mogelijkheden voor multidisciplinair samenwerken een nieuwe uitdaging vormde. Tijdens haar aanvullende Bachelorstudie in 2010 heeft zij wetenschappelijk onderzoek gedaan naar behandelmethodes tegen artrose. Zij heeft twee wetenschappelijke onderzoeken naar de beste behandelmethode voor artrosepatiënten afgerond en gepubliceerd en leid het landelijke Artrose Netwerk, een kwaliteitsnetwerk voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. Naast het werken in de praktijk en voor het Artrose Netwerk zet Yvonne zich ook aktief in voor de beroepsvereniging VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck) als lead auditor van Plus praktijken oefentherapie.

Tegenwoordig zie je steeds meer specialisaties op verschillende terreinen. Een goede ontwikkeling, omdat we steeds meer weten van specifieke aandoeningen. Het risico van specialisatie kan zijn dat men niet meer buiten zijn eigen werkveld kan kijken, echter de essentie van oefentherapie Cesar is dat je juist iemand in al zijn facetten behandelt en niet alleen de gevolgen van een klacht aanpakt maar juist op zoek gaat naar de oorzaak. Dat is de reden waarom Yvonne ook na ruim veertig jaar nog steeds enthousiast is over haar beroep. De voordelen van een all rounder zijn combineert zij tegenwoordig met haar specialisaties in gebieden die haar speciale interesse hebben, nl. artrose, hernia gerelateerde klachten, ademtherapie en chronische pijn.

Opleidingen:

Aanvullende Bachelor Oefentherapie Cesar aan Hogeschool Utrecht te Utrecht (2010-2011), Bachelor Oefentherapie Cesar aan Hogeschool Utrecht te Utrecht (1975-1978).

Cursussen:

Daarnaast heeft zij door de jaren heen vele cursussen gevolgd op diverse vakgebieden zoals: ergonomie en werkplekanalyse, adem- en ontspanningstechnieken, bekken- en lage rugklachten, spanningshoofdpijn, leefstijlcoach Beweegkuur, meerdere cursussen betreffende artrose (o.a. handartrose) en chronische pijnklachten.

SONY DSC

Reacties plaatsen is niet mogelijk.